ja_mageia

Главная Статті, документи Статті, огляди Оскарження рішень податкових органів
Вконтакте FACEBOOK Вконтакте Вконтакте
Оскарження рішень податкових органів

1) терміну оскарження податкових повідомлень-рішень у разі представлення повторної скарги;

2) терміну оскарження податкових повідомлень-рішень у випадку, коли сума нарахованого зобов'язання за податком збільшується за наслідком його адміністративного оскарження;

3) терміну представлення скарг платниками податків у разі перенесення робочих днів пов'язаного зі святкуванням Новорічних та Різдвяних свят;

4) терміну подання скарги через відділення поштового зв'язку;

5) визначення дати подання платниками податків скарги у випадку, якщо ті використовують послуги кур'єрської служби доставки;

6) терміну подання і розгляду скарг на ухвали в справах про адміністративні правопорушення;

7) розгляду скарг платників податків стосовно податкових вимог;

8) визначення адреси платника податків, на якого необхідно відправляти рішення (відповідь) за скаргою, якщо в скарзі (заяві) вказано юридичну і фактичну адресу, проте не вказана адреса, на яку необхідно відправити рішення по розгляду скарги;

Увага! Всі надані раніше податкові роз'яснення (окрім узагальнювальних податкових роз'яснень) по питаннях, які включені в Листі № 14314, втрачають силу. 

Отже, Лист № 14314 повинен бути цікавим тим платникам податків, які ведуть спори з податківцями.

Відзначимо відразу, що оглядовий лист, що став предметом нашого дослідження, як і багато інших листів ДПАУ не відрізняється ясністю викладу. Воно як би підводить читача до очевидного висновку, але прямої відповіді на поставлені на початку питання не дає. 

Терміни оскарження податкових повідомлень-рішень

ДПАУ нагадує, що у відповідності з Законом України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом і державними цільовими фондами" (далі - Закон № 2181) у платника податків, незгідного з рішенням податкового органу, є можливість протягом 10 календарних днів з дня, наступного за днем отримання такого рішення, звернутися до контролюючого органу зі скаргою про його перегляд. Контролюючий орган зобов'язаний ухвалити мотивоване рішення і прислати його платникові податків до двадцяти календарних днів з дня отримання скарги платника. Якщо скарга повністю або частково не задоволена, у платника є можливість повторно звернутись зі скаргою до контролюючого органу вищестоящого рівня. Ці дії він повинен провести також протягом десяти календарних днів, але вже наступних за днем отримання відповіді на свою першу скаргу, а не за днем одержання податкового повідомлення-рішення про залишену без зміни суму зобов’язання за податками, що була оскаржена у первинній скарзі.

Очевидно, подібні ситуації траплялися на практиці, і ДПАУ вирішила роз'яснити, що платникові податків чекати нового повідомлення-рішення у такому разі не потрібно. Відлік днів, відведених на подачу другої скарги, потрібно починати вже з моменту отримання негативної відповіді з податкової, інакше після закінчення зазначеного терміну податкове зобов'язання вважатиметься узгодженим. 

Оскарження збільшеної суми податкового зобов'язання 

Відповідь на друге питання про те, як слід оскаржити податкове повідомлення-рішення у випадку, якщо Аудит фінансової звітності збільшена саме внаслідок його адміністративного оскарження, міститься в Законі № 2181 (пп. 6.6. ст. 6). Але ДПАУ не полінувалася повторити його норми: якщо нарахована сума податкового зобов'язання в результаті адміністративного оскарження збільшується, то на суму такого збільшення висилається окреме податкове повідомлення-рішення, яке може бути оскаржене платником податків теж окремо за встановленою законодавством процедурою. 

Як подавати скарги в передсвяткові і післясвяткові дні

Складаючи лист, ДПАУ не економила паперу і привела обширні витяги з нормативних актів (згадала рекомендації Кабміну про перенесення робочих днів у зв'язку зі святкуванням Нового року і повторила норми КЗПП), проте закінчила міркування цитатою із Закону № 2181: якщо останній день терміну подачі скарги випадає на вихідний чи святковий день, останнім днем терміну вважається наступний перший робочий день. 
Зі всіх цих міркувань, ймовірно, слід зробити висновок, що визначати цей найостанніший день терміну надалі доведеться з урахуванням розпорядження уряду про перенесення робочих днів. 

Терміни подачі скарги через відділення поштового зв'язку і кур'єрською доставкою

Процедура адміністративного оскарження закінчується після закінчення 10-денного терміну на подачу заяви про перегляд рішення контролюючого органу. Скарга, подана з порушенням зазначених термінів, розгляду не підлягає, нагадує ДПАУ. І далі роз'яснює: "термін надання скарги визначається як дотриманий, у випадку, якщо пыд час встановлених пп 5.2.2 п 5.2 ст 5 Закону N 2181 строків скарга платника була надана (надійшла) до органу податкової служби, також, в тому випадку коли платник надіслав через поштову службу". Є надія (з урахуванням подальших роз'яснень, приведених в оглядовому листі), що ДПАУ просто вибрала невдале формулювання і не мала наміру поставити знак рівності між термінами "подана" і "поступила". Положення про порядок подачі і розгляду скарг платників податків державними податковими адміністраціями чітко встановлює, що у випадку якщо відправляється скарга поштою, то днем подачі скарги приймається "дата дня відправки скарги (заяви), яка зазначається відділенням зв'язку в повідомленні про вручення та на конверті".

До речі, не перешкодить зайвий раз попросити працівників поштового відділення поставити на конверті з скаргою виразне відтиснення (якщо відтиснення календарного штемпеля буде настільки нечітким, що з'ясувати дату відправки листа не представиться можливим, датою подачі скарги вважатиметься дата її фактичного надходження в податковий орган). 
Розбиратися у відтисненнях штемпеля на конверті, в якому платник прислав скаргу, ДПАУ радить своїм органам на місцях тільки в тому випадку, якщо суб'єкт господарської діяльності, що здійснив доставку листа, має ліцензію на пересилку поштових листівок, бандеролей і посилок. Решта кур'єрів, нагадує головний фіскальний орган, згідно Закону України "Про поштовий зв'язок" не мають права надавати такі послуги. Отже, їх відтиснення недостовірні. 

Щодо скарг на податкові вимоги

Податкова вимога - письмовий документ податкового органу з вимогою погасити суму податкового боргу. Податковий орган висилає податкову вимога в тому випадку, якщо податкове зобов'язання вже узгоджене, але платник податків не сплачує його у встановлені терміни. ДПАУ нагадує, що закон не надає можливості оскаржити вже узгоджені зобов'язання.

Про адресу платника податку, по якому висилається відповідь на скаргу 

Останнє, що роз'яснила ДПАУ в оглядовому листі - куди слати лист платникові, якщо він вказав в скарзі дві адреси: фактичну і юридичну. Законодавство вимагає чітко вказати в скарзі одну адресу, по якій відповідач хоче отримати відповідь (пп 1 абзацу 4 п 3 Положення про порядок подачі і розгляду скарг платників ДПА). У такій ситуації податковому органу наказано з'ясувати причини недотримання платником вимог закону, запропонувати йому повідомити податковому органу конкретну адресу, а якщо ці заходи не приведуть до позитивного результату - направити рішення за скаргою на обидві адреси.

 


 

Ви можете ознайомитись з нашими послугами пов'язаними з оподаткуванням:

Аудит податків та податкового обліку

Оптимізація та планування оподаткування

здійснення та супровід досудового та судового захисту платників податків перед ДПА.

 

 

Підпишіться на актуальні новини для бухгалтерів від Вектор Аудиту Ваше Ім'я Ваш еМейл