ja_mageia

Главная
Вконтакте FACEBOOK Вконтакте Вконтакте
Відновлення реєстрації податкових накладних у воєнний стан
1. Загальні правила відновлення роботи системи електронного адміністрування податку на додану вартість (СЕА ПДВ).
2. Розподіл платників на тих, хто має можливість виконати обов’язок звітувати та сплачувати податки, та на тих, хто не має.
3. Особливості реєстрації податкових накладних та розрахунків коригувань платниками єдиного податку, що обрали ставку податку 2%.
1. Загальні правила відновлення роботи системи електронного адміністрування податку на додану вартість (СЕА ПДВ).
25 травня 2022 року Президент В. Зеленський підписав Закон №2260–IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану". Цей Закон набрав чинності 27 травня 2022 року.
Законом передбачено багато змін для платників ПДВ щодо реєстрації податкових накладних та розрахунків коригувань за місяці війни і надалі, зокрема:
- реєстрація податкових накладних за лютий — травень 2022 року передбачена до 15 липня 2022 р.; 
- платники податків звільняються від відповідальності за несвоєчасні подання звітності чи сплату податків у період з 24 лютого 2022 р., якщо ці податкові обов’язки виконали протягом 60 днів із дня відновлення такої можливості; 
- відновлюється обов’язок сплати податків і подання звітності для платників, які мають можливість своєчасно виконувати цей обов’язок. Перелік документів, які підтверджуватимуть неможливість виконання податкових обов’язків встановить Мінфін; 
- платники податку, які перейшли на спрощену систему оподаткування зі сплатою 2% податку, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов’язків з 24 лютого 2022 року до переходу на спрощену систему, за умови виконання таких обов’язків протягом 60 днів із дня переходу на спрощену систему; 
- платники податків, які виправлять помилки до 20 липня 2022 року, звільняються від штрафних санкцій; 
- суми податкового кредиту, включені за ті товари, які були потім знищені внаслідок війни, включають до податкового кредиту, але не підлягають бюджетному відшкодуванню.
 
2. Розподіл платників на тих, хто має можливість виконати обов’язок звітувати та сплачувати податки, та на тих, хто не має.
В Законі №2260 у новій редакції п.69.1 підрозділа 10 розділа ХХ ПКУ зʼявилася окрема норма:
69.1. У разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 статті 46 цього Кодексу, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, платники податків звільняються від передбаченої цим Кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.
У разі відсутності можливості у платника податків щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 статті 46 цього Кодексу, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, такий платник податків звільняється від відповідальності, визначеної цим Кодексом, у межах діяльності, що провадиться через такі філії, представництва, відокремлені чи інші структурні підрозділи, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України.
Платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 статті 46 цього Кодексу, реєстрації у відповідних реєстрах податкових накладних, розрахунків коригування, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану" за умови реєстрації такими платниками податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних до 15 липня 2022 року, подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року.
Платники податків, у тому числі щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, передбачених цим Кодексом, за умови виконання ними таких податкових обов’язків, щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, подання звітності, сплати податків і зборів, протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків.
Платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування єдиним податком за ставкою 2 відсотки, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня переходу таких платників на застосування особливостей оподаткування єдиним податком третьої групи за ставкою 2 відсотки за умови виконання ними таких податкових обов’язків, щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, подання звітності, сплати податків і зборів, протягом 60 календарних днів з дня переходу на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування єдиним податком за ставкою 2 відсотки.
У разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених статтею 50 цього Кодексу, помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених пунктом 50.1 статті 50 цього Кодексу, та пені.
Платники податку на додану вартість, тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану, не мають права на подання уточнюючих розрахунків до податкових декларацій, передбаченого пунктом 50.1 статті 50 цього Кодексу, за звітні (податкові) періоди до лютого 2022 року із показниками на зменшення податкових зобов’язань та/або декларування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.
Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у цьому підпункті, та перелік документів на підтвердження затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.
{Підпункт 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX із змінами, внесеними згідно із Законом № 2142-IX від 24.03.2022; в редакції Закону № 2260-IX від 12.05.2022}.
 
Таким чином, порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником обов’язків та перелік на підтвердження має визнати Мінфін. Очікуються відповідні критерії, за якими необхідно буде визначати, до якої категорії відноситься  платник. Станом на 6 червня такі критерії не встановлено. В результаті такої невизначеності платники податку на додану вартість не можуть відкоригувати податковий кредит, визнаний на підставі первинних документів, так як не знають, чи є можливість у їх постачальників виконати обов’язок з реєстрації та звітування.
 
3. Особливості реєстрації податкових накладних та розрахунків коригувань платниками єдиного податку, що обрали ставку податку 2%.
Чи залишається право у платника ПДВ, що обрав єдиний податок за ставкою 2 %, складати податкові накладні та розрахунки коригування до них.
Платники ПДВ позбавляються права на складання податкових накладних та розрахунків коригування до них за операціями, що здійснені в період перебування такого суб’єкта господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу.
Наслідком цього є неможливість зареєструвати податкові накладні своїм покупцям з 24 лютого 2022 року та до переходу на спецгрупу єдиного податку.
Відповідно усі покупці такого платника втратять право на податковий кредит, поки платник не повернеться до лав платника ПДВ. Це призведе до масштабного вилучення обігових коштів підприємств через неотриманий, але задекларований податковий кредит.
 
Чи може платник ПДВ скористатися залишками грошей на електронному рахунку після переходу на 3 групу спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 %?
Ні, не може. Оскільки суб’єкту господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу реєстрація платника ПДВ не анулюється, а є призупиненою, на період перебування на такій системі у такого суб’єкта господарювання відсутній обов’язок подання податкової звітності з ПДВ, то виходячи з положень пункту 2001.5 статті 2001 Кодексу (з рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ повернення коштів платнику здійснюється за заявою, яка подається до контролюючого органу у складі податкової звітності з ПДВ) залишки грошей на електронному рахунку не можуть бути використані.
 
 Як платник ПДВ може дізнатися чи обрав його постачальник або покупець єдиний податок за ставкою 2 %?
Реєстрація суб’єкта господарювання платником єдиного податку за ставкою 2 відсотків доходу здійснюється шляхом внесення до Реєстру платників єдиного податку. На вебпорталі ДПС за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua реалізована можливість щодо перевірки належності суб’єкта господарювання до платників єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу.
Однак на сьогоднішній день ця можливість у платника відсутня. Усі реєстри електронного кабінету закриті.
Платникам залишається найбільш трудомісткий варіант – прямий безпосередній контакт з покупцями та постачальниками.
 
Таким чином, система СЕА ПДВ, яка запрацювала з 27 травня, залишила для платників податку багато невирішених питань. 
Ускладнена та заплутана система реєстрації податкових накладних, відсутність узгодженості в законодавчих документах та запізнілі тлумачення ДФС та інших офіційних органів призводять до великої кількості помилок, та відповідно, ймовірних штрафних санкцій на платників податків. Така ситуація під час воєнного стану аж ніяк не сприяє покращення бізнес-клімату в країні.
 
Ольга БРЕГІН
директор аудиторської компанії "Вектор аудиту", сертифікований аудитор, міжнародний сертифікат IAB (Міжнародні Стандарти Фінансової Звітності), сертифікований консультант з податків і зборів, голова Спілки бухгалтерів Прикарпаття, член Дорадчої ради при міському голові міста Івано-Франківська, голова Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів в Івано-Франківській області (2015-2016 роки).
 
 
 

Підпишіться на актуальні новини для бухгалтерів від Вектор Аудиту Ваше Ім'я Ваш еМейл