ja_mageia

Главная Статті, документи Статті, огляди Касові апарати відмінили: кому можна працювати без РРО (оновлено)
Вконтакте FACEBOOK Вконтакте Вконтакте
Касові апарати відмінили: кому можна працювати без РРО (оновлено)
01.07.15 14:34

1 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1088 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України  щодо застосування  реєстраторів розрахункових операцій", який звільняє від обов'язку використовувати касові апарати деяких підприємців.

 

Даний законопроект пропонує викласти в новій редакції п. 296.10 Податкового кодексу України, а саме:

296.10. Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку:
  • першої групи;
  • другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. 

У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим.  Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується  у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку


Тобто, якщо Ви - фізична особа-підприємець на 2 або 3 групі єдиного податку і обсяг доходу за рік не перевищить 1 млн грн, то працювати можна без касового апарату, оформляючи прибуткові та видаткові касові ордери.
 
Президент підписав закон 21 липня 2015 року.
 

Підпишіться на актуальні новини для бухгалтерів від Вектор Аудиту Ваше Ім'я Ваш еМейл