ja_mageia

Главная Статті, документи Статті, огляди Відрядна посвідка: бути чи не бути?
Вконтакте FACEBOOK Вконтакте Вконтакте
Відрядна посвідка: бути чи не бути?
09.12.14 09:52

Робота підприємства майже завжди передбачає відрядження: довго- та короткотривалі, по Україні та за кордон. Чи необхідне підтвердження прибуття/вибуття працівника на об'єкт, читаймо далі.

 

Майже 15 років прослужив наказ ДПА №260 від 28.07.1997р "Про затвердження форми посвідчення про відрядження", який регламентував форму відрядної посвідки. Але 22.07.2011 даний наказ втратив чинність, а нового натомість у законодавців не знайшлося. 

У суб'єктів господарювання постало запитання: чи використовувати взагалі відрядну посвідку і якщо так, то якої форми?

Вважаємо, що оскільки форму даного первинного документа скасовано, то відрядна посвідка не є обов'язковою, тим паче форма №260, і використовувати її є недоцільно. Натомість, якщо підприємство вважає за необхідне, то може самостійно розробити документ, яким буде підтверджувати факт прибуття/від'їзду працівника з місця відрядження. Але навіщо ускладнювати життя :)

Нагадуємо, що документами, які підтверджують наміри і факт відрядження є: запрошення, квитки на транспорт, проживання в готелі, документ про участь у заході тощо. Тому і відрядна посвідка як така не є необхідністю.

Олеся Галько, консультант з бухгалтерського обліку та оподаткування ТОВ "Аудиторська компанія "Вектор аудиту"

 

 

 

Підпишіться на актуальні новини для бухгалтерів від Вектор Аудиту Ваше Ім'я Ваш еМейл