ja_mageia

Главная Статті, документи Статті, огляди Щорічне підтвердження держреєстратору - не проґавте! (оновлено)
Вконтакте FACEBOOK Вконтакте Вконтакте
Щорічне підтвердження держреєстратору - не проґавте! (оновлено)
08.09.14 15:52

А Ви подали цьогоріч підтвердження державному реєстратору? Нагадуємо, що згідно Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" ця реєстраційна дія є обов'язковою. Як звітувати і на що може вплинути ігнорування даної норми закону, читаймо далі.

Пункт 11 статті 15 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" говорить: 

"Юридична  особа  зобов'язана  подавати (надсилати) щороку протягом  місяця,  що  настає  за  датою   державної  реєстрації, починаючи   з   наступного   року,   державному   реєстратору  для підтвердження відомостей про юридичну  особу  реєстраційну  картку про підтвердження відомостей про юридичну особу".

Реєстраційна картка - це форма №6 ("Реєстраційна картка про підтвердження відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців"), завантажити її Ви можете тут.

У разі неподання в установлений строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний   реєстратор зобов'язаний надіслати  поштовим  відправленням  протягом  п'яти робочих днів з дати,  встановленої  для  подання реєстраційної картки,  юридичній особі   повідомлення   щодо   необхідності   подання    державному реєстратору зазначеної реєстраційної картки.

У разі неподання юридичною особою протягом місяця з дати надходження  їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор  повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей  датою,  яка встановлена   для   чергового  подання  реєстраційної  картки  про підтвердження  відомостей про юридичну  особу.

Зверніть увагу: якщо подавати щорічне підтвердження буде не керівник, а уповноважена особа, то обов'язковою є довіреність, в якій має бути зазначено номер довіреності, термін її дії, паспортні дані особи, яка буде подавати реєстраційну картку. Крім того, рекомендуємо до тексту довіреності додати речення: "Підприємсто надає уповноваженій особі право подавати та отримувати необхідні документи з правом підпису".

Олеся Галько, помічник аудитора

 

 

Підпишіться на актуальні новини для бухгалтерів від Вектор Аудиту Ваше Ім'я Ваш еМейл