ja_mageia

Главная Статті, документи Статті, огляди Дохід для визначення об'єкта оподаткування за 9 місяців 2012 року. Авансові внески з податку на прибуток.
Вконтакте FACEBOOK Вконтакте Вконтакте
Дохід для визначення об'єкта оподаткування за 9 місяців 2012 року. Авансові внески з податку на прибуток.
15.01.13 11:59

altЗгідно Узагальнюючої податкової консультації щодо особливостей подання декларацій з податку на прибуток та сплати податку у 2013 році, яка затверджена наказом ДПС України від 21.12.2012 № 1171, платники податку, у яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, у декларації за 9 місяців 2012 року не перевищують 10 мільйонів гривень, не повинні сплачувати авансові внески у січні-лютому 2013 р.

У разі якщо ж доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, у декларації за 9 місяців 2012 року перевищують 10 мільйонів гривень необхідно сплачувати авансові внески. Для розрахунку 1/9 податку на прибуток для сплати авансового внеску у січні – лютому 2013 року враховуються  сумарне значення рядків 14 та 20  податкової звітності за 9 місяців 2012 року (Декларації №1213).

Авансовий внесок у січні та лютому 2013 року сплачується протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Враховуючи те, що 20 січня 2013 року – неділя,авансові внески сплачуються не пізніше 18 січня та 20 лютого 2013 року відповідно. У подальшому, починаючи з березня 2013 року, авансові внески сплачуються не пізніше 30 числа звітного місяця.

Також не повинні сплачувати авансові внески:

–  новостворені платники податку на прибуток;

– платники, що пройшли державну реєстрацію та взяті на облік як платники податку на прибуток в органах державної податкової служби протягом IV кварталу року, що передує звітному;

–  виробники сільськогосподарської продукції.

–  неприбуткові установи (організації);

–  платники податків, у яких оподатковувані доходи за останній річний звітний податковий період є меншими або становлять 10 мільйонів гривень;

–  платники податку на прибуток, у яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 мільйонів гривень і за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, податкові зобов'язання не нараховували і не мали базового показника для визначення авансових внесків у наступному році.

Якщо платники, у яких доходи за останній річний звітний податковий період перевищують 10 мільйонів гривень і які за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, і за I квартал наступного року отримують прибуток, вони повинні подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов'язань.

 

Підпишіться на актуальні новини для бухгалтерів від Вектор Аудиту Ваше Ім'я Ваш еМейл